Societatea de Stiinte Matematice din Romania - Filiala Vaslui

sâmbătă, 5 martie 2016

Gazeta Matematica seria B - 2016

Gazeta Matematica Seria B este editata si tiparita de Societatea de Stiinte Matematice din România cu sprijinul Romanian-American Foundation, in cadrul proiectului  ''Educatia Matematica Altfel".
Este o publicatie lunară, are 9 numere simple cu Supliment de exercitii și 1 număr triplu, de vacanță (6-7-8) fără supliment.
Suplimentul de exerciții și probleme se distribuie GRATUIT.
Revista a influențat pozitiv evoluția culturii românești, începând cu științele naturale și terminând cu componenta umanista. În cei 110 de ani de apariție neîntreruptă, Gazeta Matematica a contribuit în mod esențial la dezvoltarea învățământului matematic și a școlii matematice românești.
Revista se adresează în special tinerilor pasionați de matematică și care doresc să se informeze și să-și perfecționeze cunoștințele în domeniu peste nivelul învățământului general. În acest fel, ea deschide tinerilor un drum spre cariera de matematician. Ea este, de asemenea, folositoare tuturor celor care au preocupări în domeniul matematicii elementare și a predării acesteia. Revista publică articole cu conținut matematic și metodic, probleme propuse și rezolvate, subiecte date la olimpiade, examene și concursuri, informații utile profesorilor de matematică și elevilor.
Paginile ei găzduiesc, de asemenea, probleme pregătitoare pentru Concursul Gazetei Matematice "Nicolae Teodorescu", concurs organizat de Societatea de Stiințe Matematice din România, precum și rubrica rezolvitorilor de probleme. Gazeta Matematica, Seria B se adresează elevilor, studenților, profesorilor și tuturor celor interesati de matematica elementară. Articole din Gazeta Matematica, Seria B sunt indexate și recenzate de Zentralblatt für Didaktik der Mathematik.



Numarul curent:
GM nr.2/2016

Cuprins GM nr.2/2016







Numarul 1/2016:
GM 1/2016 seria B coperta

GM 1/2016 seria B cuprins

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu