Societatea de Stiinte Matematice din Romania - Filiala Vaslui

marți, 10 mai 2016


Olimpiada Balcanică de Matematică
România - 2 medalii de aur, 2 medalii de argint şi 2 medalii de bronz
Tirana, Albania, 2016

       În perioada 5 – 10 mai 2016 s-a desfăşurat în Tirana, Albania, a 33-a Olimpiadă Balcanică de Matematică (BMO 2016). BMO este o competiţie anuală la care participă elevi de liceu şi presupune rezolvarea de către fiecare participant, în cel mult patru ore şi treizeci de minute, a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră.
         La BMO 2016 au participat echipe din Albania A, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (țări membre) precum şi echipe din Albania B, Azerbaijan, Franţa, Italia, Kazakhstan, Arabia Saudită, Turkmenistan şi Marea Britanie (țări invitate).
        Elevii români au obţinut următoarele rezultate:
·         Medalii de aurCiprian Bonciocat (40 de puncte, punctaj maxim) de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti şi Teodor-Andrei Andronache (34 de puncte) de la Liceul Internațional de Informatică din București.
·         Medalii de argintTudor Plopeanu (31 de puncte) de la Liceul Internațional de Informatică din București şi Ovidiu-Neculai Avădanei (30 de puncte) de la Colegiul Național "Emil Racoviță" din Iași.
·         Medalii de bronzRaluca-Ioana Cobzaru (23 de puncte) de la Liceul Internațional de Informatică din București şi Alexandru Pascadi (22 de puncte) de la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti.

   Etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Antrenarea lotului României şi participarea acestuia la Olimpiada Balcanică de Matematică a fost făcută în parteneriat cu Societatea de Ştiinţe Matematice din România, cu sprijinul sponsorilor principali, tradiţionali, respectiv Fundaţia eMAG şi Banca Comercială Română şi Firma de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii.
    Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de conf. dr. Mihai Chiş de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara și profesor Marius Mîinea de la Colegiul Național "Vladimir Streinu" din Găești.

    Felicitări echipei României pentru rezultatele excelente obţinute!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu